De Duitse Pinscher en kinderen.

 

Als u kleine kinderen heeft en overweegt en Duitse Pinscher te nemen, moet u zich goed in het roedelgedrag van een hond verdiepen. Op www.dogtime.nl kunt u de dvd bestellen KIND en HOND. Deze is heel leerzaam kijkt u hem voordat u op een hond uit gaat. Ook voor u kind is de dvd leerzaam en leuk

Kijk naar uw kind(eren) maar vooral naar u zelf, bent u een roedelleider en uw eventuele partner staat naast u, in uw “roedel”?

Kunt u zeggen: "ik/wij zijn roedelleider(s) voor onze kinderen. Ik vind opvoeden leuk, het geef mij/ons een gelukkig en trots gevoel om een goed resultaat te zien?" Dan kunt u een Duitse Pinscher overwegen om in uw gezin te nemen.

Wij wensen u veel sterkte voor het eerst jaar, waarin u “verplicht” bent een puppy cursus te volgen. Nog beter is het, om het niet bij 1 cursus te laten.      

Zodra u de hond uit de bench haalt, moet u direct opvoeden. Dus met anderen woorden: als u even geen tijd voor de hondenopvoeding heeft, moet de hond in de bench en de bench dicht, uw zal uw kind(eren) ook moeten bijbrengen dat zij de bench niet open mogen doen.                                                                                           

24 uur per dag zult u zich bewust moeten zijn, dat uw gezin een roedel is, waarin de hond de aller laagste plaats inneemt!

·       Enige voorbeelden:                                                                                                    

1 Als de hond wordt uitgelaten aan een riem, mag de hond nooit voorop lopen (trekken)                                                                                                             

2 De hond komt als laatste door de deur, als je van buiten naar binnen gaat of anders  om.                                                                                                          

3 Als de kinderen eten, zit de hond in de bench en eet als laatste.                   

4 De hond mag nooit en nooit over een kind heen staan terwijl het kind bijvoorbeeld over de grond kruipt of rolt. Het lijkt of ze lief aan het spelen zijn maar voor de hond is het rangorde bepalen.            

5 Als de hond in de deuropening ligt, moet hij voor u en ook voor uw kind(eren) opstaan om u door te laten.

6 Laat niet toe dat de hond op bed, bank of stoel springt. Neem het letterlijk (de kop van de hond mag niet boven het hoofd van het kind uitsteken).                                                                    

7 Als de kinderen met elkaar aan het spelen (ravotten)zijn en de hond gaat zich er mee bemoeien, zet hem dan even in de bench tot de rust is weergekeerd en de situatie beter te overzien is.

 

 

 

 

 

Zeker met jonge en oudere kinderen in een gezin is het moeilijk om strakke regels te stellen voor iedereen.

Maar  je moet verplicht een lijn trekken om het kleinere kind veilig te stellen.                    

Dit zijn zomaar een paar puntjes, Wij raden u echt aan om over het rangorden en roedelgedrag bij een hond binnen het gezin, zoveel mogelijk te lezen.

U zegt misschien: "Het is niet  mijn bedoeling leeuwentemmer te worden", gelukkig is het ook zo erg niet.      

Ten eerste, is een Duitse Pinscher niet zo groot, dus ook als u niet zo groot/zwaar of sterk gebouwd bent, kunt u hem de baas blijven.                   

Ten tweede, zal een Duitse pinscher niet bijten omdat hij/zij honger heeft, of omdat het er bij  hoort. Als het zou gebeuren is het alleen uit verdediging van:

  •  het territorium (bescherming van het gezin)

  •  zijn/haar eten

  • uit lijfsbehoud.

 

Om dat risico zo laag mogelijk te houden of zo mogelijk geheel uit te sluiten, is het van belang dat de hond heel laag in rangorde is.  Als u in staat bent om hem/haar zo op te voeden, zult u na een jaar trots en gelukkig naar uw "roedel” kijken.

Onze Kelly heeft, als we de puppy tandjes niet mee tellen, één keer waarschuwend gebeten naar onze zoon van 2 jaar. Kelly lag met een kluif in haar bench en onze zoon ging ook de bench in. Hij schrok meer van de grom en blaf dan van het krasje op zijn hand. "Tja en die had hij ook verdiend want hij hoort niet in de bench"!  Toch kreeg Kelly straf omdat zij de laagste in rangorde is.                         

Onze zoon kreeg uiteraard ook straf, maar dan zo dat Kelly, onze hond, dat niet begreep of kon horen aan onze stem. Na die tijd hebben we regelmatig haar kluif afgepakt, tot ze dat accepteerde en ze wist, ik krijg hem toch wel weer terug.

Haar puppytandjes waren zo scherp, dat als wij iets uit haar bek wilden halen, wat er niet in hoorde, (speelgoed) we meestal een wondje aan de hand opliepen. En omdat puppy’s graag bijten, kunnen kleine kinderen bang van ze worden.

1. Leer de hond dat hij niet mag bijten, door zijn/haar bek zachtjes maar beslist dicht te knijpen of vast te houden. 

2. Leer het kind dat het niet moet weglopen en zeker niet wegrennen, maar juist stil moet staan met de handen tegen de borst zodat de hond er niet bij kan.

3. Geef het kind schoenen of sloffen aan zodat ook de tenen geen doelwit vormen.                                  

Maar die scherpe melktandjes zijn met een half jaar gewisseld en dan wordt het een stuk gezelliger.

Speel samen met hond en kind(eren) met een stuk dik touw,een groten flos, of frisbee.

Dan komen de handjes niet zo dicht bij de tandjes van de hond.

Zo leuk! Drie dubbel plezier!                                     

Let op als de hond er een trekspelletje van maakt, op die manier test hij/zij zijn rang weer in de roedel dus hij mag niet winnen.

Het speeltje moet van u of het kind blijven en mag dus niet meegenomen worden naar de bench.

 

 

 

Al met al is het eerste jaar niet het makkelijkst en u zult zeker minder leuke momenten mee maken.

Maar als u opvoeden leuk vindt, is het heel leuk om je kind(eren) samen met een hond te laten opgroeien en de hond met kind(eren). 

Kelly onze hond is super blij als onze kinderen weer uit school komen!      

Als ik onze dochter naar school breng en Kelly gelijk mee neem om uit te laten, is Kelly wel 5 minuten van slag omdat we Kelly’s kleine bazinnetje op school achter laten.

 En als we het bazinnetje weer op gaan halen, ziet Kelly haar tussen al die schoolkinderen eerder dan ik, en zijn ze beide wilt van blijdschap.

 

 

 

Onze ervaring is: Een hond (Duitse Pinscher) en kinderen is een groot succes!!

Mei 2010

Dit is onze jongste 6 jaar met zijn vriend Baldr.

Baldr is een pup uit ons tweede nestje, hij is tot hij ruim 6 maanden was, bij ons geweest omdat zijn baas niet in de gelegenheid was om voor een hele jongen pup te zorgen.

De weekeinden ging hij vaak naar zijn baas. Maar door de weeks was hij bij ons. Wij vonden het een hele leuke ervaren om de opvoeding van een eigen pup in de praktijk te brengen .

Zo hebben wij onze mening, dat Duitse Pinschers en kinderen heel goed samen gaan opnieuw bevestigd gezien.

Maar dit kost wel extra inspanning in de opvoeding van de hond maar ook van het kind(eren) .

Maar dat is het zeker waard

BALDR

Wij hebben er van genoten

 

lees hier: hoe slim is een Duitse pincher

 

 

Home